Forløb

- Individuel terapi

Individuel terapi hos mig tager udgangspunkt i dig, dit behov og den problematik du kommer med. I terapi er noget af det virksomme selve relationen og derfor har jeg fokus på at vores samtaler skal være meningsfulde og givende for dig. I terapi hos mig kommer relationen og samspillet altid før metoden. Derfor har jeg meget fokus på at møde dig åbent og nysgerrigt. Jeg tror på, at man gennem samtale kan opleve en større evne til både at forstå og rumme sine oplevelser, mønstre og reaktioner og på den måde bedre kan være i både det gode og hårde oplevelser som er en del af livet.

- Forældrerådgivning

Det kan være sårbart at søge hjælp til at håndtere udfordringer i sit forældreskab. Samtidig er forældreskabet en dynamisk størrelse og en kontinuerlig læringsproces. Ligesom med alle andre ting i livet, kan perioder føles mere vanskelige og være sværere at håndtere. Det kan netop være i sådanne perioder, at vi ender i nogle fastlåste situationer, som kan være svære at ændre, selvom man ønsker det. I forældrerådgivning har jeg fokus på, hvordan problematikken påvirker jer og hvilke copingstrategier og automatreaktioner I har på det. Jeg tror på, at for at ændre noget i tanke eller handlemåde må vi først blive klar over, hvorfor vi handler som vi gør, og hvilken funktion dette har for os eller har haft. Mit udgangspunkt er, at vi alle forsøger at gøre vores bedste og når tingene går i hårknude, kan vi ofte have brug for at træde et skridt tilbage for at finde en løsning. Jeg ønsker at tilbyde rådgivning, hvor I er eksperter på jeres barn og vi sammen kommer frem til nye handlemåder. Jeg har et ressourceorienteret fokus og jeg tror langt de fleste forældre har kompetencerne der skal til for at lykkedes, men nogle gange skal vi træde et skridt tilbage for at kunne gøre det der skal til. øje på nye veje og måder at gøre tingene. Jeg er optaget af de eksistentielle udfordringer man kan opleve som forældre og tror på, at man gennem samtale både kan komme frem til nye forståelser, der giver anledning til nye handlemuligheder.

- Theraplay

Theraplay er en form for legeterapi, der tager udgangspunkt i tilknytningsbaseret leg. Den kan bruges til børn i alle aldre, men bruges ofte med børn i alderen fra 18 måneder til 12 år. Der er fokus på at skabe interaktioner, der styrker båndet mellem omsorgsgiver og barnet. Legene er ofte ikke-sproglige og der er fokus på at skabe meningsfulde mødeøjeblikke via øjenkontakt, rytme og afstemt respons. Metoden er særlig brugbar med børn og unge, som har oplevet traumer eller hvor tilknytning på anden måde er blevet udfordret. Hvis du/I er i tvivl om et theraplay forløb er det rigtige, er I velkomne til at kontakte mig, så vi sammen kan finde ud af, hvad der er meningsfuldt for jer. Et theraplay forløb hos mig starter med en samtale med primære omsorgspersoner, hvor vi snakker om, hvorfor I tænker, at theraplay kunne være noget for jer, fortæller om barnet og den tidlige historik. Efterfølgende vil I komme ind igen med barnet og lave ca. 8 forskellige øvelser som videofilmes. Jeg vil herefter analysere filmen og mødes med jer igen og give feedback i forhold til, hvilke områder jeg vurderer de følgende theraplay sessioner skal have fokus på. Herefter vil forløbet bestå af to legesessioner efterfulgt af en opfølgning/rådgivende samtale omkring, hvad I oplever imellem sessioner og feedback på sessionerne.

- Psykologisk Udredning

En psykologisk udredning kan være relevant hvis du/dit barn oplever længerevarende vanskeligheder i forhold til at opretholde skole/uddannelse, job eller relationer. Vurderingen har til formål at kigge på både ressourcer og udfordringer og kan både bruges til at vurdere, om der kan være tale om en psykiatrisk diagnose og til at vurdere, hvilken hjælp og støtte du kan have gavn af. Vurderingen foregår over tre gange og består af:

  • Opstartssamtale
  • Kognitiv testning
  • Spørgeskema og anamnesesamtale
  • Tilbagemelding